0 Comments

Uleiurile esentiale sunt uleiuri extrase din diverse plante, intr-un mod cat se poate de natural. Uleiurile naturale sunt obtinute prin distilare si sunt recunoscute pentru numeroasele avantaje pe care le ofera in ceea ce priveste starea fizica de sanatate.
Exista foarte multe uleiuri esentiale ce pot fi achizitionate din magazinele online sau chiar obtinute in regim propriu, acasa si toate pot fi folosite pentru obtinerea unor avantaje majore. Printre cele mai populare uleiuri esentiale, daca ne raportam la efectele pe care le au asupra corpurilor noastre, se numara:

Uleiul esential cimbrisor

Cimbrisorul este o planta usor de obtinut, insa extrem de valoroasa din punct de vedere terapeutic. Este foarte populara pentru caracteristicile sale calmante si este folosita in mai multe moduri, de la simplul ceai pana la uleiurile esentiale.
Uleiul esential de cimbrisor se obtine prin distilare cu vapori si are o importanta foarte mare in aromoterapie, luptand extrem de bine impotriva inflamatiilor tractului digestiv si urinar.
Este de un real ajutor in sistemul respirator, deoarece calmeaza rapid tusea.
Uleiul esential de lavandina

Cu siguranta, lavandina produce unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale ce pot fi gasite in comert. Un motiv pentru popularitate este mirosul sau foarte puternic si placut, care ajuta la ameliorarea stresului si este un antiseptic excelent.
Uleiul esential de lavandina se obtine prin distilarea la abur si poate sa fie inclusiv deodorant pentru cei care isi doresc solutii naturale in acest sens.

De asemenea, la indemana sunt si uleiurile esentiale de lamaie, menta, ienupar sau eucalipt, toate folosite in aromaterapie.
Daca uleiurile pe care le folosesti sunt 100% naturale si pure, efectele vindecatoare pe care le ofera sunt excelente. La unele tipuri de uleiuri este posibil sa apara anumite efecte secundare, insa acestea sunt rare. Totusi, este bine sa fii precaut daca suferi de alergii si sa mergi la medic daca dupa folosirea uleiurilor ai stare de greata, puruit sau iritatii pe piele.

uleiuri esentiale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>