0 Comments

spring-mattress-5Dintre toate saltelele disponibile pe piata, cele mai populare sunt, fara doar si poate, saltelele cu arcuri.Acestea sunt prezente peste tot, inclusiv in hoteluri, atunci cand mergi in vacante. Majoritatea oamenilor au dormit cel putin o data pe o astfel de saltea si majoritatea au in casa o saltea cu arcuri. Motivele sunt cat se poate de evidente: sustinere foarte buna, confort si pret mic.

Daca iti doresti o saltea cu arcuri insa, trebuie sa stii foarte bine ce reprezinta ea, din ce este construita si care este comportamentul sau pe termen lung.

Exista 3 tipuri de saltele cu arcuri

Pe piata vei descoperi 3 tipuri de saltele cu arcuri: cele cu arcuri Bi-Conic, cele cu arcuri continue si cele cu arcuri impachetate.

Indiferent de tipul de arc, calitatea saltelei depinde foarte mult de grosimea firului de sarma de otel si de numarul de arcuri inluse. Cu cat numarul de arcuri este mai mare, cu atat salteaua este mai stabila si ofera o mai buna sustinere. Daca ne raportam la numarul de arcuri, se pare ca salteaua cu arc continuu este cea mai buna.

La o saltea normala, cu dimensiuni de 140 x 200 cm, daca are constructie cu arcuri bi-conic vom descoperi intre 299 si 336 de arcuri, daca are o constructie cu arc continuu, intre 600 si 2000 de arcuri in timp ce, la o constructie cu arc impachetat vom gasi intre 400 si 1200 de arcuri impachetate.

Avantajele saltelelor cu arc continuu

Saltelele cu arc continuu sunt realizate dintr-un fir de sarma de otel care nu este taiat. Astfel, nu exista niciun risc de rupere si salteaua beneficiaza de o durata de viata mai mare. Salteaua cu arc continuu permite un somn perfect pentru 2 persoane, chiar daca au greutati diferite si este foarte ferma si durabila. De regula, hotelurile de 5 stele folosesc saltele de acest fel, gratie numeroaselor avantaje pe care le asigura.

Avantajele saltelelor cu arcuri impachetate

Saltelele cu arcuri impachetate au si ele o calitate foarte buna. Acestea sunt realizate din arcuri impachetate individual in niste buzunare rezistente. Gratie unei structuri de tip fagure, asigura o rezistenta foarte buna si o independenta excelenta fata de partener. Pentru ca arcurile lucreaza independent unul de celalalt, acest tip de saltea cu arcuri este ideal pentru partenerii de pat care au greutati total diferite.

Salteaua cu arcuri impachetate reuseste sa ofere o buna circulatie a aerului prin interior, eliminand in felul acesta riscul de aparitie a acarienilor si asigura o durabilitate buna, pe termen lung. Este motivul pentru care este prezenta in foarte multe unitati turistice. 

Este posibil sa te atraga alte tipuri de saltele, cum ar fi cele din spuma sau cele din latex. Daca ai dormit toata viata pe o saltea cu arcuri insa, este bine sa continui sa dormi pe o saltea cu arcuri, deoarece corpul tau nu va trebui sa faca fata unei schimbari majore.

Daca te intereseaza mai multe informatii despre saltele, vezi articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>