0 Comments

top-5-lucruri-de-verificat-inainte-sa-pleci-in-76c8919d833e08d406-940-0-1-95-1

Daca te hotarasti sa pleci in vacanta cu masina ai si o multime de avantaje si o multime de dezavantaje. Pe lista avantajelor putem trece faptul ca te poti bucura de flexibilitate destul de mare si ai libertatea de a te misca peste tot fara probleme. Pe lista dezavantajelor putem trece faptul ca trebuie sa ai grija de un bun valoros si pe langa asta trebuie sa te informezi foarte bine. Iata, asadar, ce trebuie sa faci daca pleci cu masina din tara:

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa faci o revizie completa a masinii pentru a te asigura ca este 100% functionala. Aceasta nu trebuie sa aiba scurgeri, nu trebuie sa depaseasca normele de poluare si nu trebuie sa aiba anvelope uzate.
Daca totul este in regula cu functionalitatea masinii va trebui sa o dotezi cu cat mai multe elemente de care s-ar putea sa ai nevoie. Spre exemplu, un GPS se dovedeste deosebit de util. Trusa de prim ajutor trebuiesa fie si ea parte din dotarile masinii si de asemenea, triunghiul reflectorizant.

Mergand in alta tara trebuie sa inveti regulile impuse de tara respectiva. Citeste cu atentie codul rutier  al tarii in care mergi pentru a te asigura ca nu este mult diferit de al nostru. Exista tari care iti impun o multime de reguli de circulatie care la noi nu sunt prezente,asadar merita sa te informezi cat mai bine cu putinta. Spre exemplu, exista tari in Europa ( Rusia sau Belarus ) unde permisul trebuie sa fie tradus in limba lor, daca vrei sa conduci legal.

Informeaza-te pe internet despre orice alt lucru care ar putea sa te afecteze. Este bine sa afli cat costa parcarea in tarile in care vrei sa ajungi, este bine sa afli care sunt amenzile pe care le poti primi pentru diverse greseli pe care le faci si ce se intampla in cazul unui accident. De asemenea, asigura-te ca ai o asigurare foarte buna care este valabila, pentru ca in caz contrar, daca se intampla chiar si un mic accident poti ajunge sa platesti foarte multi bani.

In principiu, ar fi de recomandat sa nu mergi cu masina in vacanta, insa daca vrei asta, poti sa o faci fara probleme urmand toti pasii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>