1 Comment

Judetul HunedoaraJudetul Hunedoara este aflat în regiunea Transilvania, în România, facand parte din Regiunea de dezvoltare Vest, reședința acestuia este municipiul Deva. Judetul Hunedoara se gaseste in zona central vestica a tarii. Relieful este unul muntos cu varfuri ce depasesc 2500m in Muntii Retezat care se afla in intregime pe raza judetului.
Din perspectiva geologica, suprafata judetului Hunedoara se suprapune pe doua mari unitati tectono-structurale: panza getica si autohtonul danubian. In urma tectogenezei active, au fost evidentiate doua zone: zona cristalino-mezozoica, care apartine Carpatilor Meridionali si Muntilor Banatului, respectiv zona sedimentar vulcanica a Carpatilor Apuseni de sud. Cristalinul autohton se gaseste in masivele łarcu, Valcan, Retezat, Parang, iar panza getica in Muntii Sureanu, Godeanu si Poiana Rusca.Structura geologica a judetului Hunedoara este alcatuita din: sisturi cristaline de epizona, granodiocite, granite, gnaisuri de injectie, roci vulcanice, relief carstic, formatiuni marmo-argiloase, roci sedimentare cu calcare. La extremitatea depresiunilor si in vaile largi se afla strate acvifere in glacis, in formatiuni de terasa respectiv in depozite de lunca. Exista importante resursele naturale in judetul Hunedoara, care constau in: resurse de carbuni (in bazinul Petrosani si Tebea), zacaminte metalifere: minereuri feroase si neferoase (Muntii Poiana Ruscai, Apuseni, Metaliferi, Zarand), zacaminte nemetalifere, Harta Hunedoaracalcare, nisipuri si pietrisuri travertin.
In zona de munte, la altitudini de peste 1700 a judetului, regasim soluri scheletice, iar in zonele aflate la altitudini cuprinse intre 1000 si 1700 metri gasim soluri brune tipice, podzolite, solurile montane acide si podzolurile, mai ales in sudul judetului. Zona dealurilor inalte detine soluri brune si brun roscate de padure, slab pozdolite, puternic pozdolite sau secundar pozdolite, iar frecvent se asociaza cernoziomuri, soluri brune de terasa, soluri brune sau brun-roscate de padure. Soluri aluviale, gleice, cernoziomuri levigate gasim de-a lungul vailor raurilor cu lunci extinse.
In judetul Hunedoara, cele mai importante resurse regenerabile sunt reprezentate atat din apele subterane, cat si apele de suprafata, care sunt utilizate pentru alimentarea cu apa potabila a localitatilor, in procesul de productie, in industrie, in scopuri hidro-energetice. O alta resursa a judetului Hunedoara o reprezinta apele minerale si termale din zonele calcaroase si din zonele apropiate in care se manifesta fenomene postvulcanice, in urma carora ape subterane se mineralizeaza. Sudului Muntilor Metaliferi le corespunde regiunea cuprinsa intre Trestia si Bacaia-Bozes, iar imprejurimile municipiului Deva detin izvoare minerale la Vetel si Bretelin.
Judetul Hunedoara este alcatuit din soluri tari din acest, fapt pentru care se aplica tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund, in vederea obtinerii unor rezultate cat mai bune, prin intermediul utilajelor si materialelor de cea mai buna calitate utilizate de catre expertii din industria forajului, utilajele folosite avand caracteristici speciale pentru a patrunde intr-un astfel de sol.
Portalul EuForaje.ro confera prilejul de a intra in contact cu firmele de foraj din judetul Hunedoara in conditii sigure, datorita furnizarii datelor de contact de catre site-ul nostru, respectiv: adresa de e-mail, numere de telefon, peroane de contact, intrucat acestea manifesta un grad ridicat de specialitate in industria forajului bazat pe experienta acumulata de-a lungul anilor drept pentru care se poate apela cu incredere la firmele de foraje puturi din Hunedoara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>