0 Comments

nevoie de un concediu

Nu credeam vreodata ca o perioada in care sa faci tot ce iti cere inima conteaza atat de mult. Pana acum eram toata ziua cufundata in munca si plina de griji, dar, partea cea mai proasta este ca ma obisnuisem cu ritmul asta alert. Nu imi imaginam ca voi obosi atat de tare si ca ma voi transforma intr-un zombie peste noapte. Dar, la asta duce oboseala. Te epuizeaza si, pana sa iti dai seama, intri intr-o bula numai a ta.

Cum am realizat ca am nevoie de un concediu?

nevoie de un concediu

Toate lucrurile astea, din pacate, se resimt mult mai tarziu. Eu, nu mi-am luat concediu decat 2 saptamani in 4 ani. Ajungeam acasa, faceam de mancare, ma jucam putin cu copilul, apoi, o luam de la capat, fara sa conteze nimic altceva. Si, a mers asa pentru o perioada bunicica de timp. Intrasem intr-o transa continua si nu ma puteam opri. Dormeam maxim 6 ore pe noapte, dupa care, o luam de la capat! Si uite asa… intr-o zi, n-am mai putut sa ma ridic din pat. Cauza… epuizare!

Am ajuns la doctor cu stari de lesin(trebuie sa specific ca slabisem foarte mult in ultimul timp dar asta nu imi dadea motive de ingrijorare), fara vlaga si abia am putut sa conduc. Ma simteam de parca as fi stat in coma pentru ultimii 3 ani. Si asta nu era deloc un lucru bun, din contra. Toate au fost bune si frumoase. Mi-a dat un car de vitamine, pastile pentru ficat, regim alimentar si odihna cat cuprinde. Asa ca… am ajuns acasa si am adormit. Dragile mele… am dormit 24 de ore. Timp in care nu m-a trezit nici rasul vesel al copilului meu, nici muzica, nici sotul meu care incerca sa ma trezeasca sa mananc. Nimic! M-am simtit sedata si aveam atata nevoie de acel somn. M-am trezit a doua zi… la aceeasi ora la care am si adormit.

Visezi la un concediu

 

Momentul in care s-a produs schimbarea

Din acel moment am zis ca nu va mai exista an in care sa nu imi iau concediu. Marele meu noroc a fost ca aveam toate zilele de concediu pe 3 ani cumulate. Asa ca mi-am luat jumatate din concediu. Nu vreti sa stiti tot ce am simtit in perioada mea de relaxare. Am fost plecata in Atena, la o pensiune. Toata vacanta am stat la piscina, am mancat si m-am plimbat. Dar… mi-am incarcat bateriile si vad viata altfel. Acum, ajung acasa, ma uit la un film, stau cu familia mea, beau un pahar de vin, nu mai fac totul repetitiv. Sunt relaxata mai tot timpul. Daca sunt momente in care simt ca intru iar in rutina de odinioara, imi iau cateva zile libere si sunt din nou fresh si plina de viata.

nevoie de un concediu
Sfatul cel mai de pret: Nu intrati in rutina muncii robotice. Bucurati-va de viata si incercati sa profitati de toate momentele de relaxare. Daca simtiti ca ceva e in neregula, odihniti-va! Odihna si relaxarea reprezinta mama sanatatii!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>