0 Comments

In ultimii ani, fumatorii au capatat o noua optiune pentru a-si alimenta viciul: tigara electronica. Este un produs care imita foarte bine tigara clasica si aduce o multime de avantaje. Odata cu avantajele insa, vine si cu o serie de riscuri si de informatii mai mult sau mai putin inedite.

1. Tigara electronica prezinta riscuri. Este mai putin daunatoare decat tigara clasica, insa este daunatoare. Poate duce la aparitia problemelor neurologice, la aparitia problemelor de inima si la aparitia cancerului. Riscurile insa, sunt mult mai mici.

2. Conine nicotina. Substanta care da dependenta in tigarile clasice este prezenta si in tigarile electronice. Nicotina poate sa duca la probleme de inima si sa creasca gradul de dependenta. Partea buna este ca poate fi dozata, asadar, daca ai ambitie si vrei sa te lasi de tutun, nicotina este principala da sansa.

3. Poate sa ajute la renuntarea la fumat. Fumand tigari electronice poti renunta la fumat, insa nu este o garantie oferita de producatori. Pentru a renunta trebuie sa ai ambitie si sa iti faci un plan de eliminare a nicotinei din lichid. In timp, vei ajunge sa vapezi doar un abur aromat.

4. Majoritatea oamenilor nu utilizeaza tigara ca o alternativa la fumat, ci ca un element de completare. Foarte multi fumatori aleg sa fumeze atat tigari electronice, cat si tigari clasice, ceea ce duce la probleme si mai mari din punct de vedere medical si evident, la sporirea dependentei.

5. Indistria tigarilor electronice a avut o crestere cu adevarat impresionanta. Aparute in 2004, tigarile de acest fel au cunoscut un succes rasunator, devenind o amenintare reala pentru producatorii de tutun. Tocmai de aceea, multi dintre producatorii de tutun aleg sa produc inclusiv tigari electronice, pentru a ramane pe piata.

Concluzia este simpla: Renuntarea la fumat implica mult mai multa implicare decat simpla achizitie a unei tigari electronice. Un astfel de produs nu este o garantie asupra faptului ca vei scapa de acest viciu extrem de neplacut, insa este o garantie a faptului ca vei fuma mai sanatos. Cel mai bine, insa, daca vrei sa fii sanatos, este sa renunti de tot la fumat, in conditiile in care tigara electronica este nesanatoasa. Daca este sa alegi intre tigara clasica si noua varianta, raspunsul ar trebui sa fie evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>