0 Comments

Sunteti un fan al monumentelor istorice? Sighisoara este orasul perfect sa il vizitati. Vorbim astazi despre obiectivele turistice pe care le puteti vizita daca ajungeti aici.

Piata cetatii se numara printre obiectivele turistice pe care nu ai cum sa le ratezi daca vizitezi Sighisoara. In trecut aici se judecau procese si se facea comert, dar astazi este un loc plin de terase. In drumul spre Turnul cu Ceas, intalnim “Casa cu cerb” si “Casa Vlad Dracul”. De asemenea intalnim o multitudine de magazine cu surveniruri aflate pe de o parte si cealalta a strazii.

Si fiindca tot am amintit despre Turnul cu Ceas, putem spune ca este emblematic pentru Sighisoara. Trebuie sa va prevenim ca in plin sezon este foarte aglomerat, iar cozile pentu bilete sunt destul de lungi.

 

Turnul cizmarilor avea in trecut rol de aparare, si a fost construit in 1521, insa forma pe care o are astazi si-a capatat-o in anul 1681. Un alt turn, cel al croitorilor avea scop depozitare iar in caz de pericol, cele doua ganguri se inchideau cu poti metalice. In timpul incediului din anul 1676, praful de pusca depozitat aici, a explodat iar partea superioara a turnului a fost distrusa.

Este foarte bine sa vizitati Sighisoara in perioada in care are loc Festivalul Medieval. Acest festival are loc in fiecare an la sfarsitul lunii iulie si reuneste ordine si grupari cavalereti, formatii de muzica medievala, artisti si mesteri populari, trupe de animatie si teatru.

sighisoara

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>