0 Comments

Ati vizitat vreodata Parcul Natural din Apuseni? O sa vi-l prezentam astazi putin si o sa va dam motive sa-l vizitati daca inca nu ati facut-o. Parcul Natural din Apuseni este o arie protejata de interes national si este situat in Romania, pe teritoriile administrative ale judetelor Alba, Bihor si Cluj. Se afla in vestul tarii, in partea central-estica a Muntilor Apuseni si este inconjurat de Masivul Vladeasa la N, de Muntii Padurea Craiului la N-V, de Muntii Bihorului la S, de Muntii Gilau la E si de Muntii Codru-Moma la S-V.

Acest Parc Natural a fost creat pentru a pastra diversitatea ecologica, carstica si culturala din aceasta zona. Geologia zonei face ca acest parc sa fie unic, carstul favorizand aparitia unor glouri subterane de mare importanta.

A fost creat pentru a conserva diversitatea ecologica, carstica si culturala din acesta zona. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță.

Daca este suficienta liniste, isi pot face aparitia caprele negre, cocosi de munte, vulpi sau ursi. Va informam de asemenea ca sunt o serie de pesteri care joaca un rol important in cadrul Parcului Natural din Apuseni si ca nu trebuie sa plecati de acolo daca nu le vizitati.

apuseni

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>