0 Comments

Napoli are mult mai multe de oferit decat cladiri construite in diverse stiluri arhitecturale. Napoli are o bogatie cultural istorica si in afara de asta poti face o serie intreaga de alte activitati. In Napoli poti petrece o zi plina de armonie. Ai putea sa te relaxezi intr-o pizzerie sau intr-o cafenea, ai putea vizita un muzeu sau ai putea sa te incarci de energie intr-o biserica.

Napoli este recunoscut pentru muzeele sale istorice. Spre exemplu, Muzeul National de Arheologie are o impresionanta colectie de artefacte pastrate inca din timpul Imperiului Roman, dar si alte obiecte antice descoperite in siturile arheologice de la Pompei si Herculaneum. In acest muzeu mai regasim si artefacte din perioada vechii Grecii si a Renasterii.

 

Poti petrece o seara la teatrul San Carlo. Cladirea a fost construita in 10 luni, iar sase ani mai tarziu interiorul lui s-a schimbat in ceea ce este astazi, o combinatie intre rosu si auriu.

Poti face o vizita si la singurul vulcan activ de pe teritoriul Europei, Vezuviu sau la vechiul asezamant grecesc Herculoaneum.

Cele mai bune cafenele din Napoli se gasesc la Gran Caffe. Au un personal prietenos, cafele delicioase si ziare zilnice. Le poti intalni in mai multe locuri din oras.

Daca iti place viata de noapte, poti alege intre multitudinea de resturante, pub-uri, cafenele sau cluburi in care sa petreci pana dimineata.

Daca iti place sa faci shopping, perioadele cele mai potrivite sunt 1 iulie – sfarsitul lunii august si inceputul lunii ianuarie – sfarsitul lunii februarie. Poti achizitiona obiecte lucrate manual, antichitati, suveniruri si produse tipice din bucataria napoletana.

napoli

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>