0 Comments

Dupa o vara lunga, ati revenit la orasul zgomotos, aglomerat si plin de stres…Totusi nu trebuie sa uitati ca din cand in cand puteti sa va relaxati vizitand locuri din Bucuresti de a caror existenta ati aflat de curand sau pur si simplu timpul nu v-a permis sa ajungeti la ele.

Astazi o sa va prezentam Manastirea Antim, un monument istoric al Bucurestiului. Manastirea Antim a fost ctitorita de catre marele ierarh Antim Ivireanul in perioada anulor 1713-1715, intr-un loc unde se afla o veche biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae, unde se pastra Mirul.

In prima faza, manastirea avea forma unei cetati, cu biserica in centru, pe laturile care descriu perimetrul unui patrat erau chiliile, iar in fiecare colt era cate un turnulet.

Buserica este construita in forma de trefla si singura ridicata in sec al XVIII-lea. Are niste ferestre mari cu incadramente sculpate in piatra, rozete mari si bogate iar pridvorul este deschis cu un portal monumental. Piedestalurile coloanelor sunt ornamentate cu motive florale, iar deasupra usii de la intrare se afla decoratia sculptata a emblemei Sfantului Antim, incadrat de o cununa de lauri si avand in partea superioara o stea.

Usa de la intrare este construita din lemn de stejar, iar icoanele imparatesti si cele praznicale sunt executate din mozaic.

manastire

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>